Designer collection presentation : W f/w 16-17 by EPIFANIOS

Θέλω να κάνω μια προσπάθεια προσέγγισης της ζωής ενός couturier. Kλείνω τα μάτια. Τον φαντάζομαι. Ζει σε 68,5 τετραγωνικά. Όσο δηλαδή είναι το εργαστήριό του. Δεν τρώει τίποτε. Δεν πίνει τίποτε. Δεν αναπνέει αέρα, δεν βλέπει φως. Είναι ένα πλάσμα που έχει αναπτύξει τον δικό του μικρόκοσμο κι εκεί μέσα δεν άγεται αλλά μόνο φέρεται Φέρεται ευγενικά στα υφάσματα, τις δαντέλες και τα κασμίρια....Ανοίγω τα μάτια. Πηγαίνω να συναντήσω έναν couturier. Τον Epifanios. Ο Epifanios δεν μοιάζει καθόλου με αυτό που είχα στο μυαλό μου. Δεν έχουν σημασία τα τετραγωνικά που ζει, δεν ενδιαφέρει κανέναν τι τρώει, τι πίνει, που βγαίνει και όλα όσα κάνουν ανάλαφρα οι κοσμικοί. Ενδιαφέρει  όμως όλους ένα πράγμα και αυτό είναι κατόρθωμα ενός dedicated couturier : η υψηλή τέχνη του, ο βαθμός αφοσίωσης στην εξέλιξη της γυναικείας θηλυκότητας. Ακολουθεί διάλογος.
- Εpifanie καλημέρα. W. We. Work. Worth. Women. What? Τι γίνεται με το W, τι είναι το W - winter is coming?
- Margaret. Tο W είναι μια χειμερινή συλλογή εμπνευσμένη από το γράμμα W και τις παράγωγες λέξεις του. Ενώ στην αρχή ξεκίνησε σαν μια απλή άσκηση δημιουργικότητας, μεταμορφώθηκε σε έναν ανεξάντλητο πυρήνα έμπνευσης που με απελευθέρωσε σχεδιαστικά, αφού είναι ένα γράμμα που υπάρχει παντού. Από το ίντερνετ (www.) μέχρι την ντουλάπα μας (Wardrobe), τo W είμαστε εμείς (W is WE). Οι λέξεις κλειδιά στην συλλογή είναι λέξεις που μας απασχολούν καθημερινά, όπως η εργασία (Work), ο πόλεμος (War), η αξία (Worth) και ο πλούτος (Wealth).Ήταν μεγάλη πρόκληση να δουλέψω πάνω σ αυτή την ιδέα και να δημιουργήσω ρούχα με αυτές τις αναφορές. Το W είναι μια χειμερινή γυναικεία γκαρνταρόμπα που αποτελείται από κομμάτια για όλες τις ώρες της ημέρας και για όλες τις ενδυματολογικές ανάγκες της σύγχρονης γυναίκας. Είναι ένας συνδυασμός ρούχων prêt à porter και υψηλής ραπτικής, σε μια συλλογή ελεύθερη, με μόνο κανόνα τις λέξεις και μόνο ζητούμενο τα όμορφα σύνολα με την προσωπική μου σφραγίδα. To W είναι μια συλλογή που κλείνει το μάτι στις γυναίκες που θέλουν να ξεχωρίσουν με τις επιλογές τους, προσφέροντας στον εαυτό τους μια προσιτή πολυτέλεια.
O Epifanios σε αυτό το σημείο ευχαριστεί τον στυλίστα Λάζαρο Τζοβάρα που πίστεψε στο project και το στήριξε με το styling της φωτογράφισης. 
Γράφω τον επίλογο: το ένα καλό ρούχο που θέλεις να έχεις στην ντουλάπα σου μην αφήσεις να στο πάρει το έτοιμο πατρόν και τα απρόσωπα πολυκαταστήματα. Εμπιστέψου τον δημιουργό. Κάποιον που ξέρει. Κάποιον που σε ξέρει. Κάποιον σαν τον Epifanios. Καλή εβδομάδα.  
p.s. Ολόκληρη την συλλογή μπορείτε να την δείτε εδώ ! 
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις